Nimble Needles

Dit artikel wil ik wijden aan een breiblog die ik onlangs ontdekte: Nimble Needles, oftewel: behendige naalden.

Norman Schwarze, de bezieler achter deze blog, begon ermee toen hij in 2020 tijdens de lockdown plots een zee van tijd had die hij thuis moest doorbrengen. En in korte tijd is zijn blog heel snel gegroeid.

Ⓒ  Nimble Needles

Je vindt er naast interessante uitleg over verschillende breitechnieken ook breipatronen voor sokken, mutsen en sjaals, besprekingen van wol en breibenodigdheden, een bibliotheek met breisteken en nog veel meer.
Hij schrijft niet alleen teksten, hij plaatst ook YouTube-filmpjes die hij allemaal zelf maakt. Kortom, de ideale blog om te volgen voor de beginnende maar ook de gevorderde brei(st)er.

Ik ben vooral enthousiast omdat de uitleg heel duidelijk en heel nauwkeurig is want Norman is naast een expert in het breien ook een uitstekende pedagoog en een pietje-precies. De foto's zijn prachtig, hij maakt die allemaal zelf, en de filmpjes zijn van een uitstekende kwaliteit. Ook de lay-out is heel mooi, zelfs de kleur van de wol voor zijn proeflapjes is aangepast aan het geheel. Elke blogger (mezelf incluis) kan daar een punt aan zuigen.

Hij doet dit overigens allemaal gratis en daar kan elke brei(st)er van genieten, maar als wederdienst kan je hem altijd een kopje thee aanbieden

Wil je niets van zijn blog missen, abonneer je dan op de nieuwsbrief, dan word je automatisch op de hoogte gehouden als er een nieuw artikel verschijnt.


Reacties